Badmintonvereniging ’t Pluumke in Lent bestaat sinds 1979 en heeft zo’n 80 leden die uit Lent maar ook uit de steden en dorpen om Lent heen komen. Het merendeel van de leden speelt (traint) op dinsdagavond en een kleiner deel op woensdag (op dit moment beide avonden in sporthal “de Spil” in Lent dicht bij het station). Daarnaast zijn er een aantal competitieteams in de jeugd en bij de volwassenen.

De vereniging heeft zich al vanaf de oprichting gekenmerkt als een gezellige vereniging waarbij lol hebben het belangrijkst is, maar daarnaast is er ook ruimte om verder te ontwikkelen in badminton en in competitieverband te spelen.

Een typische trainingsavond begint met de training (half uur voor senioren, een uur voor de jeugd) en gaat dan over in samenspel waarbij een speciaal systeem er voor zorgt dat iedereen met elkaar kan spelen, maar dat spelers ook worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. De avond eindigt met gezelligheid in onze kantine die we zelf voorzien van een hapje en een blikje fris.

speeldagen op dinsdag van 20:00 tot 22:30 en op woensdag van 20:15 tot 22:00. Daarnaast is er maandelijks een training voor de competitieteams, meestal op de eerste woensdag van de maand.

Voor de jeugd zijn de volgende tijden kleine jeugd van half 7 tot half 8 en oude jeugd van 7 uur tot 8 uur