Competitie

Competitie spelen is erg leerzaam om te doen en vooral erg leuk. Bij ’t Pluumke spelen een aantal competitieteams. Hieronder zie je welke teams spelen. De linkjes gaan naar team info standen en uitslagen. Daarnaast krijg je een korte uitleg hoe het zo typisch werkt.

Najaar 2021

 • Senioren Mix 1: met vaste spelers Jacqueline, Anouk, Karin, Wil, Marcel en Gerard.
 • Senioren Mix 2: met vaste spelers Bianca, Desiree, Judith, Adriaan, Bjorn en Youri.
 • Senioren Heren 1: met vaste spelers Youri, Edwin, Sil, Jorryt en reserve spelers Frank, Adriaan en vast nog wel wat meer 😉.
 • Junioren 1: met vast spelers Joeri, Jente, Lars en reserve spelers Benjamin en Yuki.

Hoe werkt het?

Hoe werkt de jeugdcompetitie?

De jeugd competitie speelt vaak op zondag (soms op zaterdag) van 10:00 tot ongeveer 12:30. De ene week thuis, de andere week uit. Soms wordt er een week overgeslagen bijv. wegens vakanties. Het seizoen loopt vaak van september t/m januari/februari (in de lente kunnen dan toernooien worden gespeeld als daar behoefte aan is).

De ouders van de competitiespelers krijgen hiervoor aan het begin van het seizoen een planning. Let wel op, deze kan wegens omstandigheden wijzigen en dan herplannen we dat. De meest actuele datums en tijden en speellocaties kun je altijd vinden via de team linkjes op deze pagina.

Iedere wedstrijddag heeft een aantal wedstrijden. Vaak of 6 (3 singles en 3 dubbels) en vereist minimaal 3 spelers in het team. Ieder teamlid speelt dan 3 wedstrijden (1 single en 2 dubbels). Dat mogen er ook meer zijn omdat je het aantal wedstrijden kunt verdelen over meerdere spelers. Soms zijn het ook 8 wedstrijden voor minimaal 4 spelers (4 singles en 4 dubbels). In de jeugd wordt vaak gemengd gespeeld, maar er zijn ook competities voor enkel jongensteams of enkel meidenteams.

In principe is één van de ouders de chauffeur naar uitwedstrijden. Dit rouleert per toerbeurt. De ouders fungeren dan ook als begeleiding voor de jeugd en daar waar mogelijk kunnen zij ook de rol van coach vervullen. We proberen de jeugdteams ook te voorzien van een ervaren coach, maar we kunnen dat als amateurclub jammer genoeg niet altijd regelen. Mocht dit wel lukken dan zien we in de praktijk dat deze coach ook de chauffeur is. Echter, aanwezigheid van ouders is natuurlijk altijd leuk en aanmoediging is uiteraard zeer welkom 😊.

Hoe werkt de senioren competitie?

Seniorencompetitie is vaak op zondag ochtend 10:00u tot ongeveer 13:00u en er is ook een competitie voor doordeweeks in de avond (van van 20:00-23:00). Er zijn 2 competitie seizoenen per jaar. Najaar van september tot januari en aansluitend het voorjaar tot juli.

Ook dit wordt vooraf gepland. De teams regelen zelf wie wanneer speelt. Let wel op, de planning kan wegens omstandigheden wijzigen en dan moet er worden herpland. De meest actuele datums en tijden en speellocaties kun je altijd vinden via de Team linkjes op deze pagina.

Iedere wedstrijddag heeft 8 wedstrijden (4 singles en 4 dubbels) die gespeeld worden door minimaal 4 spelers. Ieder teamlid speelt dan 3 wedstrijden (1 single en 2 dubbels). Vaak wordt er gemixt gespeeld. Dat is een team van 2 mannen en 2 vrouwen. Maar er zijn ook mogelijkheden voor enkel mannenteams of enkel vrouwenteams.

De teams regelen zelf het vervoer naar de uitwedstrijden en zij coachen elkaar onderling (want er zijn ruim voldoende coaches onder de gelederen 😊).

Najaar 2020

Voorjaar 2020 – VERVALLEN WEGENS CORONA

 • Senioren Mannen 1: met als vaste spelers Edwin, Frank, Jos en wegens blessure v Raymond een flinke bundel aan invallers (teveel om op te noemen, maar hulde aan hen ;-)).

Najaar 2019

Hieronder de directe linkjes per team en dat leid naar de meer informatie over dat team incl. actuele stand en uitslagen:

 • Senioren Mannen 1: met als vaste spelers Edwin, Frank, Jos, Wil en als invallers Trisna en Tom (mis ik nog iemand?).
 • Senioren Mix 1: met Jacqueline, Karin, Gerard en Marcel.
 • Senioren Mix 2: met Bianca, Judith, Kirsten, Adriaan en Youri.
 • Senioren Mix Lent 1: met Desiree, Jessie, Moniek, Kirsten, Linde, Adriaan, Patrick, en Youri.
 • Junioren 1: met als vaste spelers Noëlle, Bjorn, Isa en vaste invalster Ru.
 • Junioren 2: met als vaste spelers Joeri, David en Luuk.

Voorjaar 2019

Hieronder de directe linkjes per team en dat leid naar de meer informatie over dat team incl. actuele stand en uitslagen:

Najaar 2018

Hieronder de directe linkjes per team en dat leid naar de meer informatie over dat team incl. actuele stand en uitslagen:

 • Team ’t Pluumke M1 (senioren mannen klasse 3/4) met als vaste spelers Raymond, Edwin, Frank, Wil, Tom en (als ie weer terug is van stage in Luxemburg) Youri.
 • Team ’t Pluumke T1 (senioren gemend 8e divisie) met als vaste spelers Desiree, Anneloes, Jacqueline, Anoek, Karin, Wil, Marcel en Gerard.
 • Team ’t Pluumke T2 (senioren gemengd 8e divisie) met als vaste spelers Bianca, Judith, Kirsten, Tom, Adriaan en Youri.
 • Team ’t Pluumke J1 (jeugd onder 17/15 gemend) met als vaste spelers Noëlle, Josephine, Isa en als invaller Bjorn.
 • Team ’t Pluumke J2 (jeugd onder 13 gemengd) met vaste spelers David, Casper, Luuk, Joeri, Thomas en Job.

Voorjaar 2018

Hieronder de directe linkjes per team en dat leid naar de meer informatie over dat team incl. actuele stand en uitslagen:

 • Team ’t Pluumke M1 (senioren mannen klasse 3/4) met als vaste spelers Raymond, Edwin, Frank en Youri.

Najaar 2017

Hieronder de directe linkjes per team en dat leid naar de meer informatie over dat team incl. actuele stand en uitslagen:

 • Team ’t Pluumke 1 (senioren gemengd 4e klasse) met als vaste spelers Moniek, Jacqueline, Anouk, Karin, Marcel en Gerard.
 • Team ’t Pluumke 2 (senioren gemengd 4e klasse) met als vaste spelers Bianca, Judith, Kirsten, Tom, Adriaan en Youri.
 • Team ’t Pluumke M1 (senioren mannen 2e klasse) met als vaste spelers Edwin, Frank, Frans en Wil.

(v.l.n.r. Edwin, Frans, Wil en Frank)

 • Team ’t Pluumke J1 (jeugd onder 17 gemengd klasse 2) met als vaste spelers Bjorn Giebels, Bjorn Marinussen en Alwin.
 • Team ’t Pluumke J2 (jeugd onder 13 gemengd) met als vaste spelers Noëlle, Josephine en Sylvie.

v.l.n.r. Noëlle, Sylvie en Josephine

 • Team ’t Pluumke J3 (jeugd onder 13 gemengd) met als vaste spelers David, Luuk, Joeri, Thomas en Job.