Badmintonvereniging ’t Pluumke in Lent bestaat sinds 1979 en heeft ongeveer 80 leden die uit Lent en Nijmegen(noord) komen maar ook uit de dorpen rondom Lent. Het merendeel van de leden speelt en traint op dinsdagavond, maar ook op woensdagavond kan er gespeeld worden. (Op dit moment zijn beide avonden in sporthal “de Spil” in Lent, dicht bij station Lent). Daarnaast zijn er een aantal competitieteams bij de jeugd en bij de senioren.

De vereniging heeft zich al vanaf de oprichting gekenmerkt als een gezellige vereniging waarbij lol belangrijk is, maar er is ook ruimte om je verder te ontwikkelen in het spel en in competitieverband te spelen.

Een typische trainingsavond begint met de training (half uur voor senioren, een uur voor de jeugd) en gaat dan over in samenspel waarbij een speciaal systeem ervoor zorgt dat iedereen met elkaar kan spelen.

De spelers worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. De avond eindigt met gezelligheid in onze kantine die we zelf voorzien van een hapje en een drankje.

Speeldagen zijn op de dinsdagavond voor senioren van 20:00 tot 22:30 en op woensdag van 20:15 tot 22:15. Daarnaast is er maandelijks een training voor de competitieteams, op de eerste woensdag van de maand.

De kleine jeugd traint op de dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur.

De oudere jeugd traint van 19,00  tot 20.00 uur .